TUZDA BALIK TARİFİ

TUZDA BALIK TARİFİ

Malzemeler:

İrice balık ( Kefal, Levrek, Çupra)
3 yumurta akı
1.5 kg kaya tuzu
Limon
Defne yaprağı

Yapılışı:

Tuz, Yumurta akı ve çok az su su ile harç hazırlanır. Daha sonra tepsiye tuz yayılır. Pulları alınmadan temizlenmiş balık yerleştirilir. Balığın içine limon dilimleri ve defne yaprağı konur. Bizim evde defne yaprağı kalmamış bu nedenle dere otu koydum. Daha sonra balığın üstüde tuzla kaplanır. Balığın ağzı resimdeki gibi kürdan aracılığı ile Açık tutulur. Daha önceden ısıtılmış fırına verilir. Balığınız büyükdükçe pişme süresi uzatılır fırının dercesi azaltılır.fırından çıkardıktan sonra bir bıçak yardımıyla tuz katmanı kırılır balıkların derisi yüzülür ve servis yapılır Afiyet Olsun.

Not:görüntü show yapmak isterseniz balığı fırından çıkardıktan sonra tuzun üzerine ispirto döküp çakmakla yakabilirsiniz aynı restoranlarda olduğu gibi havalı olur.

0 yorum:

Yorum Gönder