Güveçte Palamut Tarifi
Malzemeler
2 adet palamut
4 adet domates
4 adet kıyılmış sivri biber
10 adet konserve mantar
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı su
Tuz
Karabiber
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Güveçte Palamut Yapılışı
BALIĞI ayıklayıp, kılçığını çıkarın. Kabuğu soyulup küp doğranmış domates, sivri biber ve kıyılmış mantarı tavaya aldığınız sıvıyağda soteleyin. Su, tuz ve karabiber ilave ettikten sonra 5 dakika kaynatın. Hazırladığınız domatesli sosu orta boy bir güvecin dibine yayın ve üzerine balığı yerleştirin. Rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder