HAŞHAŞLI ÇÖREK TARİFİ

HAŞHAŞLI ÇÖREK TARİFİ

Malzemeler

1 kg un
1 çorba kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar ılık su
Tuz
Ezilmiş haşhaş (hazır satılıyor, bulamazsanız haşhaşı teflonda yağ koymadan kavurun ve robotta yağı iyice çıkana kadar çekin)
Ceviz
Sıvı yağ
1 adet yumurta

Hazırlanışı;

Bir kase içerisinde mayayı ve şekeri ılık su ile eriterek 5 dakika kadar bekletin Ardından hamur kabına unu ve tuzu koyarak mayayı da ekleyin. Ilık su ile yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. Üzerini örterek mayalanmasını bekleyin(yaklaşık 1 saat).

NOT: Dilerseniz ekmek fırınlarında satılan hamurdan alarak da yapabilirsiniz.

Hamurun mayası geldikten sonra hamuru 4 eşit parçaya bölün. Hamuru merdane ile açın çok içcelmeden 1,5 cm kadar falan olabilir üzerine sıvı yağ dökün, haşhaşı ve cevizi üzerine yayın. Açmış olduğunuz hamuru rulo halinde sarın ve3-4cm kalınlığında kesin. Yağlamış tepsiye yerleştirin. Hamurun tamamını bu şekilde yaptıktan sonra üzerine yumurta sürerek. 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.afiyet olsun 

0 yorum:

Yorum Gönder