Ay Çöreği Tarifi
malzemeler;
1 yumurta
yarm pkt margarin(eritilmiş)
1 su br sıvı yağ
1 yarım bardak yoğurt
25 gr yaş maya
5 adet haşlanmış patates
un - ılık su aldığı kadar(göz kararı)
Yapılışı;
hamuru hazırlayacağımız kaba ilk önce patatesler rendelenir,yumurta,
margarin,sıvı yağ,yoğurt,tuz ve maya karıştırılır ılk su ve aldığı kadar un ilve edilip hamur yoğrulur biraz katı bir hamur elde edilir(patetesler yumuşatıyor çünki) ve mayalandırılır.
şekli;
büyük parça hamur ılıp açılır üçgen kesilir ve ay şekti verilir sonra bıçakla üzerlrinden hafif kesilip şekil verilir üzerlrine yumurta sürülür 180-200 drc pişirilir:Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder