KAHVALTI POĞAÇASI TARİFİ

Kahvaltı Poğaçası Tarifi

Malzemeler

750gr un
2,5 su bardağı (500ml) süt, ılık
2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı,(margarin) küçük doğranmış
1,5 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket (2 tatlı kaşığı) kuru maya veya 1 paketten biraz az yaş maya
içi: 200gr beyaz peynir + maydanoz


Hazırlanması:
Önce kuru malzemeyi karıştırın sütü yavaş yavaş ilave edinve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun ve 1 saat sıcak bir ortamda mayanmaya bırakın.
Cevizden biraz büyük parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Bir miktar açıp içine 1 tatlı kaşığı peynirli harçtan koyun. Hiç bastırmadan katlayın. Elinizi dik tutup poğaçanın tam ortasına bastırın. Böylece ağzı açılsın. Tüm hamur bitince üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin ve 10 dakika tepside mayalandırın. 200C fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder