ÇİÇEK POĞAÇA TARİFİ
Malzemeler:
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket yaş maya
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
aldığı kadar un
İÇ MALZEMESİ:
beyaz peynir
1 adet kırmızı biber
yarım demet maydanoz
üzeri için yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI: hamur malzemesini karıştırıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir ve mayalanması için üzeri örtülüp 4-5 saat bırakılır....mayalanan hamurdan küçük bir parça koparılıp yuvarlak şekilde açılır yuvarlağın kenarlarına hamurdan bilye şeklinde yuvarlayıp yerleştirilir ortasınada peynir,biber ve maydanoz karışımından koyup yumurta sürüp pişirilir
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder