ÇİNGENE PALAMUDU PİLAKİSİ TARİFİ

Çingene Palamudu Pilakisi Tarifi
Malzemeler


2 adet çingene palamudu
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet soğan
2’şer adet havuç ve patates
2’şer adet sivri ve kırmızı biber
1 adet küp doğranmış domates
5-6 adet tane karabiber
Kekik, tuz

Çingene Palamudu Pilakisi Yapılışı
Balıkları ayıklayıp yıkayın ve iri parçalar halinde doğrayın. Diğer tarafta sıvıyağda yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Küp doğranmış havuç, patates, sivri ve kırmızı biberi katıp kavurmaya devam edin. En son domates, karabiber ve tuzu ilave edip 1-2 defa çevirdikten sonra ocağın altını kapatın. İri doğranmış balıkları güvecin içine yerleştirin. Üzerine hazırladığınız sosu boşaltın. En üste kekikkekik kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Thymus Ballıbabagiller (Lamiaceae) familyasındandır. "İstanbul kekiği", "İzmir kekiği", "top kekik", "kara kekik" olarak anılan birçok türü vardır. Kullanılan kısmı sap, yaprak ve çiçekleridir. Tazesi, kurusu, suyu ve yağı..." serpin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder