Ahtapot Salata Tarifi
Malzemeler
1 kg dövülmüş ahtapot
2 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı tuz
Yeteri kadar su
1’er adet salatalık ve kırmızı biber
Sos için:
2 su bardağı zeytinyağı
2 diş sarmısak
1 adet limonun suyu
1 çorba kaşığı kekik
1 çorba kaşığı keten tohumu
Ahtapot Salata Yapılışı
Tozşekerli ve tuzlu suyu kaynatın. Ahtapotu bu sıcak suya batırıp çıkarın. İki kez daha bu işlemi tekrarlayın. Daha sonra ahtapotu bu suda 45 dakika pişirin. Kaynar sudan çıkarın ve iri küpler halinde doğrayın. Sos için bir kapta zeytinyağı, dövülmüş sarmısak, limon suyu, kekik ve keten tohumunu karıştırın. Ahtapot sıcakken sosla karıştırın. 10 dakika beklettikten sonra küp doğranmış salatalık ve kırmızı biberle servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder