KADAYIFLI KARİDES TARİFİ

Kadayıflı Karides Tarifi
Malzemeler


Yarım kg ayıklanmış karides
300 gram tel kadayıf
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
Tuz

Kızartmak için:
Sıvıyağ

Kadayıflı Karides Yapılışı
Kadayıfı zeytinyağı ile iyice didikleyerek, açın. Toz kırmızıbiber ve tuz serpin. Kadayıftan elinizle bir tutam alın ve avucunuzun içinde inceltip, içine 1 adet karides koyduktan sonra rulo yapın. Tel kadayıf ve karides bitene kadar aynı işleme devam edin. Hazırladığınız kadayıflı karidesleri kızdırılmış sıvıyağda önlü arkalı kızartın. Sıcak olarak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder