YUMURTASIZ ROSTO TARİFİ

YUMURTASIZ ROSTO TARİFİ


Malzemeler :
1 kg kıyma (iki kez çekilmiş)
1 adet büyük boy soğan
2 dilim ekmek içi
1 çay kaşığı karabiber
2 adet haşlanmış havuç
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 çorba kaşığı tereyağı
Yeteri kadar tuz

Sos için: 

1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı su
Yarım çay kaşığı tuz

Yapılışı :
Kıyma, rendelenmiş soğan, ufalanmış ekmek, karabiber ve tuzu 10-12 dakika yoğurun. Kıymayı fırın tepsisine 1 parmak kalınlığında yayın. Ortasına haşlanmış bütün havuçları ve bezelyeyi yerleştirin. Rulo şeklinde sarıp, ek yerini iyice birleştirin ve tepsinin altına getirin. Üzerine küçük parçalara bölünmüş tereyağını serpiştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, kızarana dek pişirin. Sos için salça ve suyu pişirin. Tuz ekleyip ocaktan alın. Rostoyu fırından alıp, sıcak sosu üzerine gezdirin. Pilavla birlikte sıcak olarak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder