KEŞKEK TARİFİ
Malzemeler :
1 adet bütün gerdan eti
Yarım kg aşurelik buğday
125 gram tereyağı
1 adet soğan
3 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
Yapılışı :
Buğdayı iyice yıkayın. Geceden bol suyla ıslatın. Ertesi gün, önceden 2 saat suda beklettiğiniz gerdanı, soğan, 2 tatlı kaşığı tuz ve karabiberle suda haşlayın. Etin iyice pişmesini sağlayın. Eti soğuttuktan sonra uzun parçalara bölün. Buğdayı süzün. Gerdan suyunu kaynatın. 1 tatlı kaşığı tuz ilavesi yapın. Buğdayı ilave edin. Tahta kaşıkla ara ara karıştırarak kısık ateşte buğdayı pişirin. Gerekirse su ilave edin. Ayıkladığınız et parçalarından üzerinin süsü için ayırın. Kalanını buğdaya katın. Tahta kaşıkla arada bir karıştırın. Koyulaşınca ocağın altını kapatın. Servis tabağına alın. Süs için ayırdığınız etleri yerleştirin. Tereyağında kızdırdığınız kırmızıbiberi keşkeğin üzerinde açtığınız minik çukurlara dökün.
1 yorum:
GOLD TINN MARE A CLASSIC T-SHIRT WITH TINN MARE A
GOLD TINN MARE A micro touch titanium trimmer CLASSIC T-SHIRT WITH TINN MARE A CLASSIC T-SHIRT WITH TINN MARE A CLASSIC T-SHIRT WITH camillus titanium knife TINN MARE A CLASSIC T-SHIRT WITH TINN MARE titanium quartz A CLASSIC T-SHIRT raw titanium WITH TINN titanium curling iron
Yorum Gönder