TAHİN SOSLU DOLMA TARİFİ
Malzemeler :
3 adet kabak
5 adet orta boy domates
5 adet dolmalık biber
1 çorba kaşığı tahin
2 çay bardağı haşlanmış pirinç
1 su bardağı iri çekilmiş yerfıstığı
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı pulbiber, kimyon
Tuz
Yarım demet ince kıyılmış taze nane
2 diş dövülmüş sarmısak
1 çorba kaşığı nar ekşisi
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 kahve fincanı su
Tahin sosu için:
Bir buçuk çay bardağı tahin
1 adet limonun suyu
3 diş dövülmüş sarmısak
1 çay kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
Toz kırmızıbiber
Tuz
Yapılışı :
Pirinci derin bir kaseye alın. Üzerine yer fıstığı, tahin, pulbiber, kimyon, tuz, nane, maydanoz, sarmısak, nar ekşisi, zeytinyağı ve su koyup harmanlayın. Bu arada kabakları hafifçe haşlayıp, içini oyun. Kabak içini de incecik kıyıp, dolma harcına ilave edin. Domatesleri oyun. Domates içini de dolma harcına karıştırın. Dolmalık biberleri temizleyin. Harcı kabak, domates ve biberlere doldurun. En üstte domatesler kalacak şekilde düz bir tencereye dizin. Tencerenin zeminini kaplayacak kadar su ilave edip ocağa oturtun. Kaynadıktan sonra, 10 dakika daha pişirin. Ocağı kapatıp tencerede soğumaya bırakın. Dolmalar soğurken, tahinli sosu hazırlayın. Bir kaseye tahini alıp üzerine kalan malzemeleri ilave edin ve çırpın. Soğuyan dolmaları tahinli sosla birlikte servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder