TAVADA BALIK BUĞLAMA TARİFİ
Malzemeler :
800 gram hamsi
1-2 tane büyük boy soğan
1 tane limon
Yarım çay bardağı sıvıyağ veya tereyağ
Yarım çaybardağı su
Tuz,karabiber,pul biber
Yapılışı :
Öncelikle balıkları temizleyip yada benim gibi temizletip bol suda yıkıyoruz öyle yıkıyoruzki içinde kandan eser kalmayacak:) balıkları şöyle kenara alıyoruz.Tavamızı sıvıyağ ile biraz yağlıyoruz soğanları halka halka doğrayıp tavaya alt taban yapıyoruz.Balıkları tuz karabiber pul biberle harmanlayıp tavaya diziyoruz.Limonlarıda halka halka doğrayıp üzerine koyuyoruz yarım çay bardağı suyuda ekleyip kapağını kapatıp pişirmeye başlıyoruz.balıklar ilk etapta sularını vericek daha sonra suyunu çekicek suyu bitene kadar pişiriyoruz.Yıllardır yaptığım bu tarif için Kızkardeşim Ceylana teşekkür ederim...Afiyet olsun .
0 yorum:
Yorum Gönder