ARPACIK SOĞANLI GARNİTÜRLÜ TAVUK TARİFİ
Malzemeler :
25-30 adet arpacık soğan
1 adet orta boy kırmızı soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 diş dövülmüş sarmısak
1/4 çay kaşığı köri
Yarım çay kaşığı kimyon
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
6 parça dövülmüş tavuk göğüs eti
Tuz
Karabiber
1 adet kırmızı biber
Yapılışı :
1 çorba kaşığı tereyağı, sarmısak, köri, kimyon, maydanoz, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. Hazırladığınız sosu tavuk etlerinin üzerine sürün ve az suda haşlayın. Kırmızı biberi sıcak suda 1-2 dakika haşlayıp kabuğunu soyun ve 6 parçaya bölün. Her parçayı bir adet tavuk göğsünün üzerine koyun. Piyazlık doğradığınız kırmızı soğanları da kırmızı biberlerin üzerine paylaştırın. Tavuk etlerini rulo yapıp bir kürdanla tutturarak fırın tepsisine dizin. Kalan tereyağını eritip arpacık soğanları üzerine ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyip fırın poşetine koyun. Ağzını bağlayıp üzerine 1-2 delik açın ve tavukların yanına, fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 25-30 dakika pişirip birlikte servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder