Zeytinyağlı Portakallı Rezene Kökü Tarifi
Malzemeler
1 kg kök rezene
1 adet patates
1 adet havuç
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım soğan
2 diş kıyılmış sarmısak
1 adet küçük boy portakal
Yarım su bardağı su
2 dal maydanoz
2 dal dereotu
tuz
Zeytinyağlı Portakallı Rezene Kökü Yapılışı
1 Rezene, patates ve havucu irice doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye alıp yemeklik doğranmış soğan ve
sarmısağı soteleyin. Sırasıyla üzerine havuç, rezene ve patates ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Birkaç dakika sote
edip suyu ekleyin. 2 Tencerenin üzerine sebzelerin kararmasını önlemek için ıslak bir yağlı kağıt yerleştirip, kapağını kapatın. 20 dakika pişirip ince doğranmış portakalı tencereye ekleyin. 10 dakika daha pişirip ocaktan alın. Soğuduktan sonra kıyılmış maydanoz ve dereotu ile servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder