BULGURLU CİBES SARMASI TARİFİ

Bulgurlu Cibes Sarması Tarifi
Malzemeler


1 kg cibes
Yeteri kadar su
1 çay bardağı bulgur
1 kahve fincanı
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy soğan
Yarım kahve fincanı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı kuşüzümü
Yarım çay bardağı sıcak su
2’şer dal dereotu ve nane
Tuz
Karabiber

Terbiyesi için:
2 adet yumurta sarısı
1 adet limonun suyu
Bir tutam tuz

Bulgurlu Cibes Sarması Yapılışı


1 CİBESİ yıkadıktan sonra, yumuşaması için kaynar suya batırıp, çıkarın. Yaprakları saplarından ayırın. Sarma yapılabilecek büyüklükte olanları kenara alın.

2 Sarma içi için 1 kahve fincanı zeytinyağını tavaya alıp, ince kıyılmış soğanı rengi dönene dek kavurun. Üzerine yıkanıp süzülmüş bulgur, dolmalık fıstık, kuşüzümü, yarım çay bardağı sıcak su, tuz ve karabiber katın. Suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp kıyılmış dereotu ve nane ekleyin.

3 Hazırladığınız bulgurlu harcı cibes yapraklarına koyup sarın. Kullanmadığınız cibes yapraklarını tencerenin dibine yerleştirip, sarmaları dizin. Üzerine 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 su bardağı sıcak su, tuz ve karabiber ekleyin. Sarmaların üzerine bir tabak kapatın. 15-20 dakika bulgur yumuşayana dek pişirip ocaktan alın. Tencerenin dibinde kalan suyu bir kaba aktarın. Ilındıktan sonra üzerine yumurta sarısı, limon suyu ve tuz katıp, çırpın. Hazırladığınız terbiyeyi servis tabağının dibine dökün. Sarmaları üzerine koyup servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder