Bilik Çorbası Tarifi
Malzemeler
2 adet soğan
1 kahve fincanı sıvıyağ
150 gram kıyma
1 demet pancarın yaprağı
8 diş sarmısak
1 su bardağı haşlanmış nohut
3 çorba kaşığı un
Yarım limonun suyu
1 çorba kaşığı kuru fesleğen
7-8 su bardağı su
Tuz, karabiber
Bilik Çorbası Yapılışı
Küp doğradığınız soğanları çorba tenceresine aldıktan sonra sıvıyağı ve kıymayı ilave edin. Kıyma bıraktığı
suyu çekene kadar kısık ateşte kavurun. Daha sonra ince kıydığınız sarmısak ve pancar yapraklarını tenceredeki kıymaya ekleyin. Pancar sapları bıraktığı suyunu çekene dek soteleyin. Suyu ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynadığında haşlanmış nohudu ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Derin bir kasede
unu, limon suyunu ve biraz suyu boza kıv
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder