SÜT TERBİYESİNDE KUZU ETİ TARİFİ

SÜT TERBİYESİNDE KUZU ETİ TARİFİ

Malzemeler :
2 su bardağı süt
750 gram kuşbaşı kuzu eti
3 diş dövülmüş sarmısak
5 çorba kaşığı zeytinyağı
4 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı kekik
Karabiber, pulbiber


Eti kızartmak için:
1 çorba kaşığı tereyağı


Garnitür için:
Patates
kiraz domates

Yapılışı :
Derin bir kapta süt, sarmısak, zeytinyağı, defne yaprağı, kekik, karabiber ve pulbiberi karıştırın. Etleri sosun içine atın ve karıştırıp, bir gece bu şekilde buzdolabında bekletin. Ertesi gün sosta beklemiş etleri, tereyağında yumuşayıp, pişene kadar kısık ateşte soteleyin. Tuzunu ekledikten sonra porsiyonluk olarak
hazırlayıp, taze kekik ve defne yaprağı ile bağlayın. Tabağa alıp, kızartılmış patates dilimi ve kiraz domates ile servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder