PASTIRMALI KURU FASULYE TARİFİ
500 gram kurufasulye
150 gram pastırma
2 adet orta boy soğan
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 adet sivri biber
2 adet kırmızı biber
2 su bardağı ılık su
Yarımşar çorba kaşığı domates ve biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
Yeteri kadar tuz
Yapılışı :
Kuru fasulyeyi yıkayıp, üzerini üç parmak geçecek kadar su ekleyin ve bir gece dinlendirin. Ertesi gün suyunu süzüp, yeniden su ekleyerek haşlayın. Ayrı bir yerde yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağın da kavurun. Kıyılmış sivri biber ve kırmızı biber ekleyip sotelemeye devam edin. Su ilave edip, kaynayana dek pişirin. Kaynamaya başlayınca fasulyeyi ekleyin. Ocağın altını kısıp, domates salçası, biber salçası, karabiber, pul biber ve tuz ilave edip, su koyulaşana dek pişmeye bırakın. Pastırma ekleyip 5 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder