BAKLAVA HAMURUNA SARILI PİLİÇ ROTİ TARİFİ

BAKLAVA HAMURUNA SARILI PİLİÇ ROTİ TARİFİ

Malzemeler :
3 adet piliç budu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
4 diş kıyılmış sarmısak
4 dal taze kekik
2 adet baklavalık yufka
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz,
toz kırmızıbiber,
karabiber


Patates kroket için:
4 adet patates
1 su bardağı un,
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı file badem
Tuz,
karabiber


Kızartmak için:
Sıvıyağ


Garnitür için: 

8 adet ıspanak kökü
1’er adet kabak ve havuç
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarmısak,
tuz,
karabiber


Sos için:
1 adet küçük boy soğan
1 çorba kaşığı salça
1 adet portakalın suyu 


Yapılışı :
Öncelikle tavuk butlarını zeytinyağı, sarmısak, kekik, tuz, toz kırmızıbiber ve karabiberle birlikte yarım saat marine edin. Daha sonra fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Piştikten sonra eti kemiklerinden ayırın ve bir kenara alın. Yufkayı fırın tepsisine, kenarlardan
taşacak şekilde yayın ve diğerini üzerine serip, tereyağı sürün. Tavuk etini içine yayın ve kenardan taşan kısımları içine alıp, üzerini kapatın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10 dakika pişirin. Patates kroket için patatesleri haşlayın ve süzün. Kabuklarını soyup, rendeleyin. Üzerine tuz ve karabiber katıp, karıştırın. Elinizle şekil verip, önce una sonra yumurtaya en son da file bademe bulayıp, kızdırılmış sıvıyağda kızartın.
Garnitür için kabak ve havucu temizleyip verev şeklinde dilimleyin. Ayrı ayrı haşlayıp, süzün. Daha sonra tüm sebzeleri zeytinyağında soteleyin. Ocaktan alıp, sarmısak, tuz ve karabiber ekleyerek, karıştırın. Sos için dörde bölünmüş soğanı, tavuk etlerini sıyırdığınız kemik ve salça ile birlikte soteleyin. Portakal suyunu ekleyip, koyulaşana kadar pişirin ve süzgeçten geçirip, servis kabına alın. Dilimlediğiniz böreği, patates kroket, sotelenmiş sebze ve sosla servis yapın

0 yorum:

Yorum Gönder