PATATESLİ KOLAY BÖREK TARİFİ
Malzemeler :
4 adet yufka, 4 adet patates
8-10 dal kıyılmış maydanoz
250 gram rendelenmiş beyaz peynir
Yarım kg süt
4 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvıyağ
Tuz, karabiber, pulbiber
Üzerine:
1 şişe soda
1 adet yumurta sarısı
Susam, çörekotu
Yapılışı :
İç harç için patatesleri rendeleyin. Maydanoz, peynir, tuz, karabiber ve pulbiber katıp, karıştırın. Diğer taraftan süt, yumurta ve sıvıyağı çırpın. Yufkalardan birini, yağlanmış fırın tepsisine kenarları dışarı taşacak şekilde serin. Kalan yufkaları dörde bölün ve üzerilerine sütlü karışımdan sürün. Patatesli harçtan yufkaların geniş kısmına koyup, büyük sigara böreği sarar gibi sarın. Börekleri tepsiye serili yufkanın üzerine gül şekli vererek yerleştirin. Üzerine kalan sütlü karışımı gezdirin. Kenarlardan sarkan kısımları ortaya toplayıp, böreklerin üzerini kapatın. Sodayı döküp, yumurta sarısı sürün. Susam ve çörekotu serpin. Bir gece buzdolabında bekletin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder