YAĞLAMA TARİFİ
Malzemeler :
4,5 su bardağı un
1 çay kaş.tuz
1 çay kaş.şeker
Yarım paket yaş maya veya 1 paket toz maya
1 su bardağı su
Yapılışı :
Kuru maya kullanılacaksa unla beraber tuzu şekeri de katılarak karıştırılır.Ilık su yavaş yavaş ilave edilerek yumuşak bir hamur yapılır.(su miktarı artadabilir )eğer yaş maya kullanılacaksa un yoğurma kabına alınır tuzu şekeri serpiştirilir ortası açılır maya ufalanır ılık suyla açılır biraz maya gelince aldığı suyla yumuşak hamur hazırlanır.mayalanmaya bırakılır.
500-600 gr kıyma 2-3 soğan yemeklik doğranır ikisi de güzelce kavrulur ince kıyılmış 3-4 adet sivri biber ilave edilir kavrulmaya devam edilir(bu kavurma işlemini ister sıvı yağ ister tereyağı ile yapabilirsiniz)2 adet domates soyulup ufak doğranıp katılır 1 kaşık salça ilavesiyle iyice pişirilir.Tuz karabiber ve pul biberde katılır çok kurumayan bir sos olunca altı kapatılır.
Mayalanan hamurlar mandalina büyüklüğünde bezelere ayrılır ince olacak şekilde yemek tabağı büyüklüğünde açılır altı üstü hafif yağlanabilir yapışmaz yüzeyli bir tavada pişirilir üstünü bir bezle kapatıp yumuşaması sağlanır.hepsi hazır olunca birer birer alınır üzerine hazırlanan sostan kaşık kaşık alınır bastıra bastıra üzerine yayılır.İster bu şekilde istenirse dörde bölünerek yoğurtla servis yapılır.Yada 5 tanesi üst üste sos sürülmüş halde konur bolca sarmısaklı yoğurt dökülür gerisi damak tadınıza kalmış.
0 yorum:
Yorum Gönder