KREMALI SOSLU LOKMA PASTA TARİFİ
Kek için Malzemeler :
5 yumurta(mutlaka oda ısısında)
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un,
1 vanilya,
1 paket kabartma tozu.
Yapılışı :
Yumurta ve şeker iyice köpürene kadar çırpılır,hacmi iki katı olana dek.Un,vanilya ve kabartma tozu elenir ilave olur.3-4 dakika beraber tekrar çırpılır.Dibi düz büyük borcamın dibine yağlı kağıt konur harç içine boşaltılır 180 derece önceden ısıtılmış fırına konur üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir.Kürdan batırdığınız da temiz çıkmalı.Pişen kek orantılı karelere bölünür bu karelerde tekrar ortadan bölünerek minik dikdörtgenler elde edilir.
Kreması İçin Malzemeler :
3 su bardağı süt
2 yumurta sarısı,
4 çorba kaş.şeker,
2 yemek kaş.dolu dolu mısır nişastası,
1 yemek kaş.un.
1 vanilya,
Yapılışı :
Yumurta sarıları ve şeker tel çırpıcıyla iyice çırpılır,kalan bütün mal.ilave olunarak pişirilir.Ilınana kadar ara ara karıştırılır.İyice ılıyan kremaya yarım paket toz şanti katılır çırpılır.üzerine değecek şekilde streç ile kapatılır.1-2 saat dolapta dinlendirilir.
ÜST SOSU:
2 su bar.süt,
4 kaşık şeker,
2 kaşık nutella,
2 kaşık kakao
Yapılışı:
Sos malzemeleri iyice karıştırılır bir taşım kaynatılır.Soğumaya bırakılır.Hazırlanan kekler arasına krema sürmek için ikiye bölünür.Bir miktar krema sürülür kekin diğer parçası üzerine kapatılır soğumuş olan sosa bandırılır ve bol hindistan cevizine bulanır.İstenirse sade süte bandırıpta hindistan cevizine bulananilir.Hepsi tamamlandıktan sonra dolapta birkaç saat dinlendirilir.Misafirler gelmeden 2 gün öncede hazırlayabilirsiniz.Aşamaları biraz yorucu olabilir ama seveceğinizi umuyorum.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder