KARAMELLİ MUHALLEBİ TARİFİ
Malzemeler :
1 litre süt
1 yumurta sarısı
5 yemek kaşığı şeker
2 kaşık nişasta
4 yemek kaşığı un
2 kaşık tereyağı
1 paket krema (200 ml)
Yapılışı :
Yumurta sarısı ve şeker tel çırpıcıyla çırpılır.Nişasta,un ve süt ilave edilir iyice karıştırılır ocakta karıştıra karıştıra muhallebi kıvamına gelene dek pişirilir.Altı kapatılır biraz ılınınca yağ ve krema konur iyice mikserle çırpılır,kaselere pay kalacak şekilde boşaltılır.
Karamelin Yapılışı :
1 bardak şeker sos tenceresine alınır hafif kısıkta rengi değişene kadar bekletilir rengi açık karamel olunca 1 paket krema(200ml)ilave edilir şeker eriyinceye kadar karıştırılır pürüzsüz bir kıvam alınca ocaktan alınır arada karıştırılarak ilk sıcaklığı gitmesi sağlanır ılınan krema kaselere pay edilir.Üzerine ben kadayıf tatlısından artan kavrulmuş cevizli kadayıf bolca serpiştirdim.İsterseniz iyice fırınlanmış ve ufalanmış milföylerde kullanabilirsiniz veya bol kavrulmuş cevizde çok yakışacaktır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder