KÖRİLİ TAVUKLU PİLAV TARİFİ
Malzemeler :
Kişi sayısına göre prinç
Nohut
Karabiber
Tavuk suyu
1 büyük Tavuk Göğsü
2-3 Yemek kaşığı Zeytinyağ
1 çay bardağı tel şehriye
Köri
Tuz,kırmızı toz biber
Yapılışı :
Öncelikle kişi sayısına göre pilavımızı nohut karabiber,varsa tavuk suyu ile pişiriyoruz.(2 su bar.pirinçle pişirilmiş pilavı baz alarak)1 büyük tavuk göğsü kuşbaşı doğranır.harlı ateşteki tencereye konur.Suyunu iyice çekince 2-3 kaşık (yeteri kadar)zeytinyağı konur kavrulmaya başlanır.Bu arada tuz ,kırmızı tozbiber,köri(bu ölçüye 1 yemek kaş.dolusu)eklenerek kavrulmaya devam edilir.güzelce kavrulma kokusu gelmeli.1 çay bar.tel şehriye sıvı yağ ilave edilerek kavrulur.Servis tabağına pilav alınır üzerine kavrulmuş şehriyeler yerleştirilir(şehriye çıtır kalıyor suyla pişirmiyoruz)en üste körilili tavuklar yayılır
0 yorum:
Yorum Gönder