SÜTLÜ PASTA TARİFİ
Malzemeler :
4 yumurta,
1 su bar.toz şeker,
1 kahve fincanı sıvı yağ,
1 kahve fincanı ılık su,
1 su bar.buğday nişastası,
1 vanilya,
1 kabartma tozu,
kek kıvamı alana dek un,
1-1,5 bardak kadar (akıcı tahin kıvamı gibi)
YAPILIŞI:
Oda ısısındaki yumurtalar ve şeker iyice köpürene kadar çırpılır.sıvılar ilave olur hafif çırpılır.Kurular elenir katılır karışması sağlanır çok fazla çırpmayın.Yağlanmış kelepçeli kalıba boşaltılır.Önceden ısıtılmış 180 derecede pişirilir.Bu arada arası için 1 paket şanti 1 çay bar.süt ile çırpılır.100 gr labne peyniri konur tekrar çırpılır.İsterseniz sadece (bu sefer 1 su bar.süt ile çırpılmış)şanti de hazırlayabilirsiniz.Kek pişip ılındıktan sonra ortadan ikiye bölünür.1,5 su bar.süt ile 1 vanilya karıştırılır kekin her iki katı bununla ıslatılır.ilk kat servis tabağına alınır şantisi sürülür diğer katı kapatılır.üstüne biraz süt sürün bolca hindistan cevizi serp
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder