TART BÖREK TARİFİ

TART BÖREK TARİFİ

Malzemeler :
2 adet yufka,

Sos Malzemeleri :
1 kahve fincanı sıvı yağ,
1 kahve fincanı,su,
1 kahve fincanı süt 

İç Malzemeleri :
300 gr.temizlenip doğranmış ıspanak (mümkünse iyice süzülmüş olsun ki su salmasın)
300 gr.doğranmış haşlanmış mantar.
1 yemeklik doğranmış soğan tuz,pul biber,karabiber.

Üzerine :
Bir miktar rende kaşar.

YAPILIŞI:
Orta boy yuvarlak borcam hafif yağlanır,ilk yufka içinde dışında sarkılklar kalacak şekilde iç tarafa da hafif buruşturarak serilir hazırlanan sostan hafif ıslatılır.2.yufkamızı parçalıyoruz üzerini kapatacak şekilde bir miktarı serpilir tekrar sos dökülür tekrar yufka ve sos dökülür kalan yufkalar serilir iç malzememizi yayıyoruz kenar sarkıtlarıda ıslatıyoruz katlayarak yuvarlayıp halkayı oluşturuyoruz.Kaşarı serpiyoruz.İçi için soğanı yağda soteleyip ıspanağı ilave edip soteye devam ediyoruz bu işlemi yüksek ateşte yapıyoruz ıspanaklar pişince mantarı ve baharatları ilave ediyoruz.Hazırlanmış böreğimizi önceden ısıtılmış 180 derecede pişiriyoruz. 

0 yorum:

Yorum Gönder