KIYMALI BEŞAMELLİ MAKARNA TARİFİ

KIYMALI BEŞAMELLİ MAKARNA TARİFİ

Malzemeler :

1 paket makarna
300 gr kıyma
1 adet yemeklik soğan
Sıvıyağ
2 adet sivri biber
1 adet orta boy domates
1 kaşık salça
Maydanoz
2 kaşık un
3 bardak su 
Tuz,karabiber
2 kaşık tereyağ

Yapılışı :
1 paket makarna iyice haşlanır.300 gr kıyma kavrulmaya bırakılır bir miktar sıvıyağ ile,1 adet soğan yemeklik doğranır ilave olur beraber kavrulmaya devam edilir 2 adet doğranmış sivribiber ve orta boy domates soyulup doğranır ilave olur suyunu çekene dek beraberce pişirilir 1 kaşık salçayı da koyuyoruz istenilen baharatlarla kezzetlendirilir.İstenirse içine sonrasında maydanozda doğranabilir.2 kaşık tereyağı eritilir 2 kaşık un konur biraz kavrulur 3 bardak su,tuz karabiber ilave edilerek sos hazırlanır.Sostan üzeri için ayrılır kalan sos makarnayla harmanlandırılır makarnanın yarısı borcama yayılır.bastırarak düzeltilir kıyma sos üzerine boşaltılır kalan makarna üzerine konur tekrar kaşıkla bastıra bastıra düzeltilir.Ayrılmış olan beşamel sos üzerine yayılır kaşar serpiştirilir.190 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirilir.Yemeğimiz kızarınca fırından çıkarıp 10-15 dakika dinlendirmemiz lazım süre sonunda servise hazır.

0 yorum:

Yorum Gönder