ŞİPŞAK POĞAÇA TARİFİ
Malzemeler :
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 çay bardağı yoğurt,
1 çay bardağı süt,
1 çay bardağı ılık su,
1 tatlı kaşığı şeker ve tuz(1tatlı kaş.)
1 paket instant maya,
1 yumurta(sarısı üzerine)
Aldığı kadar un
Yapılışı :
Öncelikle sıvı mal.karıştırılır,şekeri,tuzu,mayası ilave olur.Aldığı kadar un ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlanır.istenilen şekil verilerek yumurta sarısı sürülür çörek otu serpilir.180 derecede pişirilir.Bende orjinalinde yapıldığı gibi yuvarlak yaptım (bu arada iç malzemesi peynir ve maydanoz karışımı)içini koyduktan sonra tabi.Yumurta sarısı sürüp ortalarına bıçakla artı şeklinde çizik attım
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder