MANTARLI ETİMEKLER TARİFİ
Malzemeler :
Küçük diktörtgen borcama veya fırın kabına sığacak kadar Etimek,
1 kg.mantar (haşlanmış)
1 adet yemeklik doğranmış soğan,
Tuz ve karabiber.
BEŞAMEL SOS:
2 yemek kaşığı tereyağı,
2 kaşık silme un
2 bardak süt
Yapılışı :
Tereyağ,un kavrulur süt ilavesiyle katı olmayan muhallebi kıvamı verilir(bu aşamada süt ilavesi kıvamına göre yapılabilir)Haşlanıp doğranmış mantarlarda soğanla sotelenir baharatlanır.(mantarlar direk olarakta soğanla sotelenir çok sulanma ihtimaline göre önceden haşlama işlemi verdim tercih sizin ve mantarların durumuna bağlı)hazırlanmış mantar ve beşamel sos harmanlanır etimeklerin üzerine orantılı yayılır rende kaşar serpilir önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.Fırından çıkınca 5-6dak.dinlendirilir dilimlenir servise hazır
0 yorum:
Yorum Gönder