PATLICAN SANDALLARI TARİFİ
Malzemeler :
3 adet bostan patlıcan
yarım kg kuşbaşı
3 yemek kaşığı zeytinyağ
2-3 domates
2 adet sivribiber
tuz karabiber pulbiber
1 tutam kekik
Kızartmak için :
Sıvıyağ
Üzeri için:
Kaşar rendesi
Yapılışı :
patlıcanları soymadan uzunlamasına kesip çatalla iç kısımlarını delin.kızgın ve bol yağda iki tarafını da kızartıp yağlarını çekmesi için havlu kağıt serili bir tepsiye koyun.bu arada bir tencereye 3 kaşık yağı koyun kızınca üzerine etleri koyun ve saldığı suyu çekene kadar pişirin sonra üzerine domatesler biberleri ve baharatları ekleyin ve sotenizi tamamlayın.fırın tepsisine patlıcanları dizin ve biraz oyun hazırlamış olduğunuz et soteden birer kaşık koyun. etin kalan suyunu da tepsiye dökün ve 180 derece fırında pişirin(etin suyu kalmadıysa biraz salçalı su yapın) çıkmasına yakın üzerine kaşar rendesi koyun vee hazır..
0 yorum:
Yorum Gönder