KURU KÖFTE TARİFİ

KURU KÖFTE TARİFİ

Malzemeler :
500 gram kıyma
3 dilim bayat ekmek içi
2 adet soğan 
3 diş sarmısak
1 demet maydanoz
1 kahve fincanı rendelenmiş
kaşar peyniri
1 adet yumurta
Tuz, karabiber


Kızartmak için:

Sıvıyağ

Yapılışı :
Kıymayı derin bir kaba alın. Soğuk suda ıslatılıp, suyu sıkılmış 3 dilim bayat ekmek içini ilave ederek
5 dakika kadar yoğurun. Kıymaya, rendelenmiş soğanı, dövülmüş sarmısak, rendelenmiş kaşar peyniri,
yarım tatlı kaşığı karabiber, yumurta, ince kıyılmış maydanoz ve tuz ilave ederek, 5 dakika daha yoğurun.
Kıymadan yumurta iriliğinde parçalar koparıp, ıslattığınız iki avucunuzun içinde yuvarlayıp, bastırın. Yassı şekil verin. Tüm köfteleri bu şekilde hazırlayıp, kızgın sıvıyağda kızartın.

0 yorum:

Yorum Gönder