TEKİRDAĞ KÖFTE TARİFİ

TEKİRDAĞ KÖFTE TARİFİ

Malzemeler :
Yarım kilo dana kıyması
yarım su bardağı un
yarım su bardağı irmik
1 adet rendelenmiş kuru soğan
4-5 diş sarımsak
3 adet yumurta
tuz,karabiber,kimyon

Yapılışı :
İlk önce soğanımızı rendelemekle başlıyoruz işe.Sonra sarmısakları soyduktan sonra dövüyoruz.Rendelenmiş soğanı,ezilmiş sarımsağı,kıymayı,irmiği,unu,yumurtayı ve baharatlarını derince bir kaba koyup yoğuruyoruz.Üzerini streç film ile örtüp en az 12 saat buzdolabında bekletiyoruz.(Amaç irmik ve unun şişerek kıvamının bütünleşmesi)Ertesi gün buzdolabından çıkardıktan sonra harcımızı tekrar yoğuruyoruz ve parmak büyüklüğünde köfteler yapıp yağda kızartıyoruz.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder