KUZU KAFES DOLMA TARİFİ
Malzemeler :
2 kg kuzu kafes
2 su bardağı pirinç
1 adet soğan
Yarım demet maydanoz
2 adet domates
3 çorba kaşığı salça
3-4 çorba kaşığı tereyağı
Yeteri kadar su
Tuz, karabiber
Yapılışı :
Kemiklerinden ayırdığınız kuzu kafesini düz bir zemine alın. Yıkanmış pirinci derin bir kaba alp, içine kıyılmış soğan ve maydanoz katın. Üzerine kabukları soyulup küp doğranmış domates, 1 çorba kaşığı salça, tuz ve karabiber ilave edin. Tüm malzemeyi karıştırın ve tezgahın üzerine yaydığınız etin ortasına yerleştirin. Eti rulo şeklinde sarın ve üzerini kasap ipi ile dikin. Ayrı bir tavada kızdırdığınız tereyağında hazırladığınız kafes dolmasının her tarafını çevirerek pembeleştirin. Başka bir tencerede 2 çorba kaşığı salça ve 6-7 su bardağı suyu karıştırın. Kafes dolmayı içine yerleştirin ve önce harlı ateşte kaynayana kadar, daha sonra kısık ateşte 3 saat pişirin. Kuzu kafes dolmasını geniş bir tepsiye alın ve üzerine salçalı sudan gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Daha sonra dilimleyin ve sıcak olarak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder