DANA GULAŞ TARİFİ
Malzemeler :
150 gram sığır (kontrafile) biftek
Yarım çay bardağı kırmızı şarap
2 adet soğan
Yarım çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı margarin
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı yenibahar
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
1 tatlı kaşığı limon kabuğu
1 su bardağı su
Yapılışı :
Soğanları yemeklik doğrayın. Margarini eritin. Eti ve soğanı tencereye alıp soteleyin. Yarım çorba kaşığı salçayı ilave edip karıştırın. Kısık ateşte yaklaşık 5 dakika, karışım koyu bordo renk alıncaya kadar pişirin.
Şarabı ilave edip, şarabın alkolünün buharlaşması için 5 dakika daha pişirin. 1 su bardağı suyu ilave edin. Etler yumuşayana ve yemeğin suyu koyulaşıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Diğer tarafta küçük bir tavada tereyağını eritin. Kimyon, yenibahar, tuz, karabiber ve limon kabuğunu ekleyin. Karıştırarak macun haline getirin. Bu karışımı pişen yemeğe azar azar ilave edin. 1-2 taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
0 yorum:
Yorum Gönder