MANTARLI ET KÖFTESİ TARİFİ

MANTARLI ET KÖFTESİ TARİFİ

Malzemeler :
500 gr köftelik kıyma
200 gr kuzu kıyma
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
10 adet mantar
1\2 bağ nane
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı galeta unu
Tuz ve karabiber

Hazırlanışı :
Mantar, pul biber, kekik ve naneyi rondodan geçirin. 2 çorba kaşığı zeytinyağıyla mantarlı karışımı kısık ateşte 30 dakika nemini kaybedip kuruyana kadar pişirin. 2 çeşit kıymayı yumurta, un ve kurutulmuş mantar harcıyla yoğurarak ceviz büyüklüğünde köfteler yapın. 180 derecede 20 dakika köfteleri pişirin. Afiyet olsun.

NOT:(4-6 kişilik)

0 yorum:

Yorum Gönder