EKŞİLİ DOLMA TARİFİ
Malzemeler :
pirinç (miktarı dolmaların sayısına bağlı)bir avuç bulgur
1 domates
2 yeşil biber
1 kuru soğan (isteğe bağlı)
maydanoz
tuz
karabiber
1 y.kasığı salça
3 yemek kasığı sıvı yağ
bolca sumak
ve 1 limon suyu
(isteğe bağlı incecik doğranmış ette koyabilirsiniz)
dolma biber
patlıcan
kabak
Salça sos :
yarım y kasığı salça
1 c.bardağı su
Yapılışı :
Bütün iç harcı iyice karıştırıyoruz.
Dolmalık biberleri temizliyoruz kabak ve patlıcanların içini oyuyoruz ve harcımızla biber kabak ve patlıcanı dolduruyoruz düdüklu tencereye SIKICA yerleştiriyoruz 1 çay bardağı salçalı su dokuyoruz tencerenin dibine.tencereyi ocağa yerleştiriyoruz düdüklü fısıladıktan sonra kısık ateşte 30 40 dk kadar pişiriyoruz üzerine isterseniz sarimsaklı yoğurtla servis yapıyoruz.
afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder