YOĞURTLU ERİŞTE ÇORBASI TARİFİ
Malzemeler :
* 1 su bardağı erişte,
* 1 su bardağı haşlanmış nohut,
* 1,5 litre sıcak su, (3 su bardağı kadarı et veya tavuk suyu. Yoksa bir tane bulyon)
* 1 su bardağı yoğurt,
* 1 yumurta,
* 1 su bardağı soğuk su,
* 1 yemek kaşığı tepeleme un,
* Göz kararı tuz.
Üzeri için :
* 1 çay kaşığı karabiber,
* 1 çay kaşığı kırmızı toz biber.
Yapılışı :
1,5 litre sıcak su içine erişte ve nohudu koyup, kaynamaya bırakın.
Bir kasede, yoğurt, su, yumurta, un ve tuzu hiç pütür kalmayacak şekilde iyice çırpın.
Kaynamakta olan çorbanın suyundan önce yoğurtlu karışıma, bir su bardağı kadar, yavaş yavaş ilave edin ki, çorbada kesilmesin.
Daha sonra yoğurtlu sosu yine tencereye yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak ilave edin, çorba kaynayana kadar karıştırın.
Erişteler yumuşayana kadar çorbayı pişirin.
Çorbanın üzerine kırmızıbiber, karabiber serpip servis yapın.
İsterseniz 1 kaşık tereyağı kızdırıp, pul biber atabilir ve bu kızgın yağı da çorbanın üzerine dökebilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder