TAVUK SOTE TARİFİ
Malzemeler:
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
2 adet çarliston biberi (doğranmış)
1 adet salçalık kırmızı biber (doğranmış)
500gr. kuşbaşı tavuk göğsü
3 diş sarımsak (ince kıyılmış)
2 adet havuç (küp doğranmış)
250gr. mantar (doğranmış)
1 yemek kaşığı salça
tuz, karabiber, kekik
sıcak su
Yapılışı:
Soğanı yemeklik doğrayıp geniş ve yayvan bir tencerede yağla kavurun.
Doğranmış yeşil ve kırmızı biberleri ilave edip kavurmaya devam edin.
Kuşbaşı tavuk etinide ortadan yüksek ateşte suyunu çekinceye kadar kavurun.
Sırasıyla küp havuç, mantar, sarımsak ve en son salçayı tek tek ilave edip kavurun.
Baharatlarıda ilave edip karıştırdıktan sonra yarım bardağa yakın sıcak su ilave edip kapağını kapatın.
Kısık ateşte piştikten sonra servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder