TAVUK DOLMASI TARİFİ

TAVUK DOLMASI TARİFİ

Malzemeler :
4 tane tavuk göğsü
Bir avuç bezelye
1-2 tane havuç
2 tane kırmızı biber
1 su bardağı kaşar rendesi
Tavuk baharatı
Tuz,karabiber

Sos malzemeleri;
Yarım çorba kaşığı salça
1 tane domates
Sıvı yağ

İç harç malzemeleri;
Havuçları küp küp doğrayın. Doğradığınız havuçları ve bezelyeleri haşlayın (dilerseniz hazır konserve garnitür de kullanabilirsiniz). Haşladığınız havuçları ve bezelyeyi geniş bir kaba alın üzerine ince doğranmış kırmızı biberleri, tuz ve karabiberi ekleyip harmanlayın.
Öncelikle tavuk göğüslerini hafifçe dövün. Ardından her bir parçayı sandviç şeklinde ortadan ikiye kesin ama uç kısmını kesmeyin. Bir kaseye sıvı yağ ile tavuk baharatını karıştırın ve tavuk göğüslerine sürün. Baharatını sürdüğünüz tavuk göğüslerinin içine kaşar rendesi ve hazırladığınız garnitürlü iç harçtan koyun. Tavuk göğüslerinin açılmasını önlemek için kenarlarını büyük kürdanlar ya da kırılmış çöp şişler ile tutturun.
Hazırladığınız tavuk göğüs dolmalarını tavada önlü arkalı iyice kızartın. Kızarttığınız tavukları borcama dizin. Eğer iç malzemeniz artarsa yanlarına koyabilirsiniz. Sos için ayrı bir tavada salça ve domates rendesini sıvı yağda kavurup üzerine 1-1,5 bardak su koyun. Sos kaynayınca tavukların üzerine döktükten sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında yemeğiniz suyunu hafif çekene kadar pişirin. Tavuk Dolması hazır. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder