GÜVEÇ TARİFİ

GÜVEÇ TARİFİ

Malzemeler:
1,5 kilo biftek
5 adet domates
7-8 adet biber
3 adet kuru soğan
1 baş sarımsak
1 cay bardağı zeytinyağı
Tane karabiber
Arpacık soğanı süs için
1 Yemek kaşığı salça


Yapılışı: 

Soğan, sarımsak, biber ve domatesleri küp küp kesiyoruz. Arpacık soğanları ise sadece soyuyoruz. Malzemelerimizi hazırladıktan sonra döşemeye geçiyoruz.
Güvecimizin altına bir miktar yağı koyuyoruz, soğanı en alt kata bir miktar koyduktan sonra eti bir sıra soğanın üzerine kapatıyoruz. Etin üzerine soğan, tuz, biber domates ve karabiberi ekliyoruz, üzerin et ile kaplıyoruz. Etimiz bitene kadar malzemeleri aynı sıralama ile yerleştirerek kat kat seriyoruz.
Hazırladığımız güvecimize salçalı su ekleyerek ağzını alüminyum kağıt ile kapatıp üzerine de bir kapakla kısık ateşte yaklaşık 2 saat kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder