SOĞANLI BİFTEK TARİFİ

SOĞANLI BİFTEK TARİFİ

Malzemeler:
* 3 büyük soğan
* 100 ml kızartmalık yağ
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 500 gr haşlanmış kırmızı lahana
* Bir tutam toz şeker
* Karabiber ve tuz
* 2 çorba kaşığı sirke
* 150 ml et suyu
* 450 gram dondurulmuş patates kroketi (marketlerde satılıyor)
* 4 dana biftek
* 1 tatlı kaşığı nişasta
* 2-3 çorba kaşığı un
* 1 çorba kaşığı toz kırmızı biber


Hazırlanması:
* Soğanları ayıklayıp yarım soğanı kenara koyun. Geri kalanını halka şeklinde doğrayın.
* Halkalara un ve toz biber serpin, altın sarısı rengini alana dek bol yağda kızartın. Soğanları, fazla yağlarını süzülmesi için kağıt havluya yerleştirin.
* Fırını 225 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Kalan soğanları küp şeklinde doğrayıp sıcak yağda kızartın.
* Lahana, şeker, tuz, karabiber ve sirke ekleyin. 10 dakika kızarttıktan sonra içine et suyu ilave edin.
* Patates kroketlerini paketin üzerindeki tarife göre 225 dereceye ayarlı fırında pişirin.
* Biftekleri yıkayıp tuzladıktan sonra üzerlerine karabiber serpin.
* Bir tavada yağ kızdırın ve biftekleri içinde 3-4 dakika kızartın. Kızarttıktan sonra sıcak kalacak şekilde muhafaza edin.
* Eti kızarttığınız tavaya biraz et suyu ilave ederek nişastayla karıştırın.
* Etleri soğan, sos, kroket ve kırmızı lahanayla beraber servis yapabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder