SOYA SOSLU TAVUKLU NOODLE TARİFİ
Malzemeler:
1 adet kabak
2 adet havuç
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
2 parça tavuk göğsü ~450 gr
3 parça 175 gr noodle
Hazırlanış:
Tüm malzemeleri julyen kesiyoruz. Vitaminini ve besin değerlerini kaybetmemesi için ben sebzeleri seramik bıçakla kesmeyi tercih ediyorum.
Noodle için yarım tencere suyu kaynatıyoruz ve noodle’ı içine atıyoruz. Noodle tamamen suyun içine batmış şekilde 3-4 dk daha kaynatıp ateşi kapatıyoruz ve suyun içinde soğumaya bırakıyoruz. Süzmüyoruz.
Sebzelerin pişme süresi daha az olduğundan sebzelerin rengini kaybetmemesi için tavuk ve sebzeleri ayrı tavlarda az yağda soteliyoruz. Sebzeleri sotelerken, önce biberler, daha sonra havuç lar biraz öldükten sonra , en son kabağı ekliyoruz.
Sebzeler ve tavuk sotelendikten sonra tavuğu sebzelerin bulunduğu wok tavaya ekliyoruz ve biraz karıştırıyoruz.
Son olarak noodle’ı suyun içinden suyunu süzdürerek wok tavaya aktarıyoruz ve soya sosunu ekleyerek karıştırıyoruz.
Soya sosu kullanılan yemeklerde kesinlikle tuz kullanmıyoruz. Ancak yemek piştikten sonra tuzu yetersiz gelirse sonradan da soya sosu ilave edebiliriz.
Bu yemekte kullanılan sebzelerin çeşitleri ve miktarları damak zevkinize göre değiştirilebilir.
Örneğin yemeğinizi, soya filizi, konserve mısır veya baby mısır ile de süsleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Not : Tarif 4 kişiliktir.
0 yorum:
Yorum Gönder