SAC KAVURMA TARİFİ

SAC KAVURMA TARİFİ

Malzemeler :
1.kilo kuzu eti
5-6 adet kuru soğan
5-6 adet acı sivri biber
1 kilo domates
1çay bardağı sızma zeytinyağı ve Ayçiçek karışımı
1 küçük kase doğranmış kuyruk yağı
1 tatlı kaşığı tuz


Yapılışı :
önce kuyruk yağını eritiyoruz sonra etleri atıp kavuruyoruz
güzelce sonra sırasıyla önce soğanları atın kavurun soğanlar kavrulduktan sonra biberleri atın tekrar kavurun zeytinyağı ve Ayçiçek yağını ilave etmeyi unutmayın güzelce pitikten sonra kabuğunu soyduğnuz domatesleri küp küp doğrayın ve kavurduğunuz etin üzerine dökünüz domatesler pişinceye kadar ocakta altı tutmasın diye arada karıştırın sonra tuzunu ilaeve edin tekrar karıştırın ve sac kavurması hazırdır
afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder