BADEMLİ HAVUÇ PİLAVI TARİFİ
Malzemeler :
1 su bardağı pirinç
1 adet havuç
2 yemek kaşığı file badem
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tavuk suyu
1,5 su bardağı su
tuz
Hazırlanışı :
Havucu kazıyıp, küçük küpler halinde dilimleyin.
Pilav yapacağınız tencereye sıvı yağı ve havuçları koyup, şöyle bir kavurun.
1/2 çay bardağı kadar su ilave edip, kapağı kapalı şekilde havuçları pişirin.
Havuçlar suyu çekince bademleri ve tereyağını ilave edin.
Bademlerin rengi dönünce yıkayıp kuruladığınız pirinçleri katıp, kavurun.
Kuş üzümü, tavuk suyu, tuz ve sıcak suyu ekleyip kapağı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirin.
Suyunu çeken pilavı karıştırıp, 10 dakika dinlendikten sonra servis yapın.
Notlar :
İstenirse içine 1 çay kaşığı tarçın da eklenebilir.
Havuçları yumuşacık olana kadar pişirmeyin. Pirinçlerle birlikte de pişecekler.
Ben tavuk suyunu buz kalıplarında donduruyorum. Böylece pilavlara küp küp atıyorum. Siz kullanmayabilirsiniz.
File badem yerine normal badem de kullanabilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder