PROFİTEROL TARİFİ
Hamuru icin:
100 gr margarin
1/2 sb su
1/2 sb sut
4yk un
1tk seker
1/2 ck tuz
Yumurta sayisi degisebiliyor 4-5
Kremasi:
3 yk un
6yk seker
3,5 sb sut
Vanilya
1,5 yk kakao
Yapilisi:
Su ve sutu bir tencerede isitip icinde margarini eritelim margarin eriyince un, tuz, seker karisimini ilave edip karistirarak yaklasik 10 dk pisirelim pisme isleminden sonra sogutup yumurtalari teker teker ilave edelim yaglanmis tepsiye cevizden biraz kucuk parcalar halinde santi torbasi yardimiyla yerlestirelim 180 derecede uzeri tamamen kizarincaya kadar yaklasik 30 dk pisirelim tam pismeden cikarsa sisen profiteroller sonebilir dikkatli olun
Kremasi:
Un, seker ve sutu karistirip topaklandirmadankremayi hazirlayalim krema soguyunca 50 gr kadar tere yagi ilave edip el blendiriyla 10 dk purizsuz hale gelinceye kadar cirpalim cirpilan kremanin 3/2 'sini ici icin ayirip kalanina kakaoyu ekleyip yavas yavas yaklasik 1 bardak sut ilave ederek inceltelim sosumuz da hazir.Pisen profiterolleri ortadan biraz keserek iclerine beyaz kremayi uzerine de kakaolu sosu dokup afiyetle yiyebilirsiniz kolay gelsin sifa olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder