TEK KİŞİLİK MEYVELİ TART TARİFİ

TEK KİŞİLİK MEYVELİ TART TARİFİ

Malzemesi:
10 yk un
150 gr tereyagi
3-4 yk pudra sekeri
2 yumurtanin sarisi
1 cay kasigi portalal esansi
1 pk kabartma tozu


Yapilisi:
Oda isisinda olan margarini una yedirelim( ovalamadan bulgur gibi gorunecek) ortasini havuz haline getirip yumurta sarisini etrafinaysa pudra sekerini kb tozunu dokup fazla yogurmadan hamurumuzu tutalim.15 -20 dk uzeri nemli bezle ortulu olarakbekletelim daha sonra yarim cm inceliginde acalim yaglanmis mini tart kalibina yerlestirelim.Fazla kabarip sekli bozulmasin diye hamurlarin uzerine yagli kagit koyup agirlik yapacak herhangi birsey nohut kuru fasulye koyup o selilde firina verelim pisme suresinin yarisinda bunlari ustunden alarak uzerlerinin de pismesini sagliyacagiz pisen tartlari sogumaya birakip kremasini hazirlayin profiteroldeki krema bu tarif icin de uygundur krema da hazir olunca sira hepsini bulusturmada soguyan tartlarin en altina tercih ettiginiz bir marmelati fircayla surun kremalari doldurup istediginiz meyvalarla susleyin isterseniz tart jolesi kullanabilirsiniz
( benim buzlugumda bu mini tartlar hic eksik olmaz ani gelenmisafirleri bununla sasirtabilirsiniz) afiyet sifa olsun

0 yorum:

Yorum Gönder