PATATESLİ BULGUR PİLAVI TARİFİ
MALZEMELERİ:
1 orta boy kase pilavlık bulgur,
2 adet orta boy patates (küp küp doğranmış)
1 yemek kaşığı domates salçası,
1kase tavuk suyu,
1 kase de su, 2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon,
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
YAPILIŞI:
İlk önce Ayçiçek yağını tencereye alın biraz kızdırın patatesleri atın ve kızarana kadar kavurun.
sonra 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyin.karıştırın salaçayı ekleyin kokusu çıkana kadar kavurun bulguru ekleyin tekrar güzelce karıştırın.
sonra tavuk suyu ve su ekleyin tuzunu kimyonu serpin kısık ateşte pişirin.demlendikten sonra sıcak servis yapın.afiyet olsun
tavuk kanatlarını yıkayın seramik tencereye dizin bir çay bardağı su ekleyin kısık ateşte pişirin hiç yağ eklemeyin suyunu çekince tuz serpin.kızaran kısmını çevirin diğer tarafını da kızartın piavın yanında servis yapın.
afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder