MISIRLI TAVUK ÇORBASI TARİFİ
Malzemeler :
2 adet tavuk baget
3çorba kaşığı haşlanmış konserve mısır
3 çorba kaşığı tel şehriye
400 ml süt
400 ml su ya da tavuk suyu ( çorbanın kıvamına göre değişiklik gösterebilir)
tepeleme 1 çorba kaşığı tereyağı
tepeleme 1 çorba kaşığı un
tuz, karabiber
Servis için :
üzerine milföy krutonları
Yapılışı :
Öncelikle tavuk bagetleri yaklaşık yarım litre su ile haşlayın. Biraz soğuduktan sonra etlerini didikleyip bir kenara ayırın. Bir tencerenin içinde tereyağını un ile kavurun ve azar azar sütü ilave ederek oldukça sulu bir beşamel kıvamına getirin. Bu noktada içerisine yaklaşık 2 su bardağı 400 ml kadar su veya haşladığınız tavukların suyunu ilave edin.
Karışım kaynamaya başladığı noktada mısırı, tel şehriyeyi ve didiklediğiniz tavuk etlerini içine atın, tuzunu ilave edin. Tel şehriye pişinceye kadar çorbayı kaynatın ve üzerine taze çekilmiş karabiber ve milföy krutonları ile servis edin.
Çorbada kullandığım su ve süt miktarı çorbanın kıvamına göre değişebilir, bu nedenle göz kararınızla bu miktarları ayarlayabilirsiniz.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder