KIYMALI ETLİ TANTUNİ TARİFİ

KIYMALI ETLİ TANTUNİ TARİFİ

MALZEMELER :
100 gr et
500 gr kiyma
1 kuru sogan
3 4 dis sarimsak
3 adat sivri biber
tuz
karabiber
pul biber


Bazlama icin:
yarim paket yas maya
1 bardak süt(su da olabilir)
tuz
aldigi kadar un

Servis icin :
maydonoz¨
1 kuru sogan

Yapilisi :
Hamurumuzu yogurup dinlenmesi icin üzerini nemli bezle ortuyoruz. daha sonra etimizi cok kucuk bir sekilde dogruyoruz tavaya etimizi ve kiymamizi koyup suyunu cekene kadar kapagini kapatiyoruz arada karistiriyoruz. baska bir tavadada biber ve soganlarimizi kavuruyoruz suyunu ceken etlerimizin uzerine dokuyoruz dogradigimiz domates ve sarimsaklarida ekleyip altini kisip kapagini kapatiyoruz. dinlenen hamurumuzu bezelere ayiriyoruz ve acmaya basliyoruz (un yerine sivi yag ile acmayi deneyin goreceksiniz ne kadar ince olursa olsun yumusacik bazlamalar elde ediceksiniz) bazlamalarimizi tava da pisirdikten sonra maydonozumuzu ve ince halkalar halinde kestigimiz kuru sogani servis tabagina koyuyoruz. tantunimizi bazlamamizin icine dosuyourz uzerine sogan ve maydonoz ekliyoruz afiyetle yiyoruz

0 yorum:

Yorum Gönder